Δελτίο τύπου και βίντεο για την 5η εκδήλωση

Με τo πέμπτο αφιέρωμα στη φιλοσοφία συνεχίστηκε η σειρά των εκδηλώσεων «Περί σοφίας ο λόγος», τις οποίες φιλοξενεί η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης στο Αμφιθέατρό της, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 σε νέα ώρα, στις 19.00.

Προσκλήθηκε κ. Γιώργος Μωραΐτης, μεταδιδακτορικός ερευνητής πολιτικής φιλοσοφίας, ο οποίος παρουσίασε το θέμα:

Ελευθερία και εξουσία στη σκέψη του Ζαν-Ζακ Ρουσσώ

Ποιος είναι ο πυρήνας και η σημασία της πολιτικής σκέψης της περιόδου του Διαφωτισμού; Ποια η αξία της θεωρίας του Ζαν-Ζακ Ρουσσώ περί δημοκρατίας για τα σημερινά πολιτικά αδιέξοδα; Πώς επικαιροποιείται εκ νέου η κλασική συζήτηση περί κυριαρχίας, πολιτικής εξουσίας και της νομιμοποίησής τους εντός των σύγχρονων, δυτικών, πολιτικών κοινωνιών; Αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα θα απασχολήσουν το σεμινάριο φιλοσοφίας που αφιερώνεται στην πολιτική και κοινωνική θεωρία του Ζαν-Ζακ Ρουσσώ και θα εστιάσει σε έννοιες όπως πολιτική ελευθερία, ανισότητα, κοινωνικό συμβόλαιο και γενική βούληση.

Ποιος είναι ο κ. Γιώργος Μωραΐτης

Ο Γιώργος Μωραΐτης είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής πολιτικής φιλοσοφίας. Το 2014 αναγορεύτηκε διδάκτωρ φιλοσοφίας (ΑΠΘ) και επί διετία εργάστηκε στο Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών και Διεθνών Σπουδών (In.I.I.S.) του Πανεπιστημίου της Βρέμης με υποτροφία Marie Skłodowska-Curie. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, ενώ συμμετέχει σταθερά σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το βιβλίο του με τίτλο Φιλοσοφία της Κυριαρχίας πρόκειται να κυκλοφορήσει το αμέσως επόμενο διάστημα από τις εκδόσεις Νήσος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.