Η φιλοσοφία στην εποχή της κρίσης

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης διοργανώνει έναν κύκλο διαδικτυακών διαλέξεων με τίτλο «Η φιλοσοφία στην εποχή της κρίσης», που συντονίζει η Ελένη Γερούση, Δρ Φιλοσοφίας (ΑΠΘ).

Οι ομιλητές και οι ομιλήτριες θα προσεγγίσουν με φιλοσοφική ματιά κρίσιμα θέματα της εποχής μας, μιας εποχής μεταβατικής. Η παρακολούθηση των διαλέξεων δεν προϋποθέτει εξοικείωση με τις φιλοσοφικές έννοιες, καθώς βασικός σκοπός του εγχειρήματος είναι να φανεί ότι η φιλοσοφία δεν είναι μια πνευματική δραστηριότητα που αφορά μόνο τους ακαδημαϊκούς, αλλά αποτελεί μια συνολική ερμηνευτική πρόταση για τον κόσμο βοηθώντας μας να αντιληφθούμε τη θέση μας σε αυτόν.

Οι διαλέξεις στοχεύουν στην καλλιέργεια της κριτικής προσέγγισης στα σύγχρονα ζητήματα και στη γόνιμη ανταλλαγή ιδεών. Ακόμη, φιλοδοξία του κύκλου διαλέξεων είναι να εμπνεύσει όσους και όσες ενδιαφέρονται για τη φιλοσοφία να αναπτύξουν περαιτέρω το ενδιαφέρον τους γι’ αυτή.

Έχουν προσκληθεί οι: Βαβούρας Ηλίας (Δρ Φιλοσοφίας), Βάκη Φωτεινή (Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας της Φιλοσοφίας), Γρόλλιος Βασίλης (Δρ Φιλοσοφίας), Δεληβογιατζής Σωκράτης (Καθηγητής Φιλοσοφίας), Καβάλα Μαρία (Επίκουρη Καθηγήτρια της Ιστορίας των Αποκλεισμών και των Διακρίσεων), Καλοκαιρινού Ελένη (Καθηγήτρια Φιλοσοφίας), Κιουπκιολής Αλέξανδρος (Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας) και Στυλιανού Άρης (Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας).

Δύο φορές τον μήνα και για τέσσερις μήνες, και ώρες 7-9 μ.μ., το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει διαδικτυακά ενδιαφέρουσες ομιλίες και να συζητήσει με τους/τις ομιλητές/τριες, θέτοντας ερωτήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.