“Το δέρμα” της Βίβιαν Στεργίου

«…όλη η Γερμανία, όπως όλη η Ευρώπη, βυθίζεται συνεχώς στη φτώχεια. Γι’ αυτό, Brexit και πάλι Brexit. ….. Ας πουλήσουν την Ευρώπη στην Κίνα, αλλιώς όλο και θα φτωχαίνουν και θα χάνονται δουλειές, όλο και κάποια μα@ακισμένη Ευτυχία από την Καισαριανή δεν θα βρίσκει να εργαστεί για πάνω από τετρακόσια πενήντα ευρώ˙ γιατί θα πρέπει να ανταγωνίζεται το work ethics άλλων λαών, που δεν χάνουν τη μέρα τους ποστάροντας positive vibes και αναλύοντας στο Facebook ό,τι κατεβάσει η κούτρα τους».

Σε όλη τη συλλογή διηγημάτων η Βίβιαν Στεργίου με ιδιαίτερο κοφτερό βλέμμα σαρκάζει τη δηθενιά, τη συνεχή αναζήτηση για ξεχωριστές εμπειρίες, το κενό της σύγχρονης εποχής. Στηλιτεύει, με τον ξεχωριστό συγγραφικό της τρόπο, την παρακμή, τη φτώχεια, τις ανισότητες, τα αδιέξοδα των άνεργων νέων, την άκαρπη φυγή στο εξωτερικό, τις συνεχείς απογοητεύσεις.

Αν θέλει κάποιος να καταλάβει τον σφυγμό της εποχής μας, έτσι όπως τον αντιλαμβάνεται μια σύγχρονη νέα γυναίκα, θα πρέπει να διαβάσει το βιβλίο της. Ίσως η πιο διεισδυτική πένα της γενιάς της. Πραγματική αναγνωστική απόλαυση. Για την πόλη αλλά και για την παραλία. Γιατί όχι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.